?>
Web Tasarımı Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 08/06/2022

İnternette görüntülenen web sitelerinin tasarımını ifade eden web tasarımı, web sitesini görsel olarak daha çekici ve kullanım olarak daha kolay hale getirmeye yönelik bir geliştirme süreci olarak tanımlamak genel olarak doğru olsa da yeterli değildir. Bu süreci yönetebilmek adına birçok yönteminin yanı sıra web tasarımı ve süreç sırasında önemli detaylarının ne olduğu ise ihtiyaca göre değişmektedir. Web tasarımı, farklı yazılım dillerinde yazılan kodların tarayıcıya, yazılan kodlar doğrultusunda uyarlanarak istenilen görünümü ortaya çıkarmasına olanak sağlar.

Web Tasarım Unsurları

Web tasarıma başlarken elinizde hazır bir iş planının olması işleri inanılmaz kolaylaştıracaktır. Bu planlamaların ana başlıkları ise düzen, renk, grafik, font ve içerik olarak sınıflandırılabilir.

Düzen: Web tasarım için en önemli faktör bütün içeriğinizin sahip olduğu düzendir. Var olan metinlerin, grafiklerin ve diğer içerikler göz yorucu bir karmaşıklık içerisinde olması kimse tarafından hoş karşılanmaz. Kullanıcıların aradıklarını kolay bir şekilde ulaşabileceği bir arayüz yaratmak bütün içeriklerin düz ve tutarlı bir düzen içerisinde bulunmasından geçer.

Renk: Renk seçimi çoğunlukla kişinin kendi seçimine kalmış olsada, kullanım amacı ve alanına göre renk seçmek kurumsal kimliğiniz ve marka imajınızda büyük rol oynar.

Grafik: Sayfa yüklenme hızınızı negatif yönde etkilemeyecek logo, fotoğraf ve simgelerin dozunda kullanılması önemlidir.

Font: Yazı tipleri web sitenizin estetik ve kaliteli görünmesi ve markanızın kurumsal kimliğini öne çıkarabilmek adına kilit rol oynar. Çoğu tarayıcının kabul ettiği web-güveni yazı tipleri kaliteli bir görüntü sağlayabilir. Font seçimi yaparken tarayıcıların kabul ettiği font tiplerini seçmek gerekir. 

İçerik: Web tasarım aşamasında sitenize ekleyeceğiniz her türlü görsel ve metin içerikleri, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak adına okuyanların dikkatini çekmeli, tatmin etmeli ve bütün içerikleriniz SEO uyumlu olmalıdır. İçeriğinizdeki doğru anahtar kelime kullanımları, sitenizi arama motorlarında üst sıralara taşıyan arama motoru optimizasyonu denilen SEO için altın değerindedir.

Web Tasarımda Dikkat Edilmesi Gerekenler


Bir web sitesi tasarlarken markanızın amacı doğru olarak tanıtılmalı, sitenizi ziyaret eden ziyaretçiler istediklerine hızlı ve kolay ulaşabilmelidir. Örneğin, eğer bir ürün tanıtım sitesi istiyorsanız ürünlerinizin görsellerinizi öne çıkaracak, özelliklerini tam, kısa ve öz bir şekilde yansıtabilecek bir yazılım ve tasarım sunulmalıdır. Ayrıca sitenin tasarımı gelen ziyaretçilerin dikkatlerini çekerek, sitede daha fazla zaman geçirmelerini sağlamalıdır. Bu sayede web siteniz arama motorlarında daha yüksek sıralara çıkacaktır. Müşteri odaklı web tasarım çalışması; müşteri ihtiyaçlarına hitap eden, dinamik, yönetilebilir, işlevsel, SEO uyumlu, kurumsal kimliği doğru yansıtan, ziyaretçilere güven veren bir formdur. Ürün ve hizmetlerin yurt içinde ve yurt dışında tanıtımı için çok önemlidir ve potansiyel müşterilere kolay erişim sağlar.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz