?>
Web Tasarımda Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemlidir?
  • Yayınlama Tarihi: 01/05/2022

Farklı türde bilgileri, ürünleri veya hizmetleri aramak için her gün birçok insan internet ortamında çevrimiçi olur ve bu, işletmelerin bu potansiyel müşterilere ulaşmak adına güçlü bir çevrimiçi varlığa ihtiyaç duymalarının en büyük sebeplerindendir. Satın alma işlemi yapmadan birçok kullanıcının önce arama yapması gerekir. İşte bu nedenle işletmeler, arama sonuçlarının ilk sayfasında sıralanacak ve şirketlerini en iyi şekilde temsil edecek bir web sitesine ihtiyaç duyar. Peki bunun için ihtiyaç duyulan SEO, yani Arama Motoru Optimizasyonu, neden web tasarımda oldukça önem arz eder?

Dijital reklam ajanslarının birincil odak noktalarını içerik pazarlamaya vermeleri alışılmadık bir durum olmasa da bu durumun arama motoru optimizasyonunun web tasarımını nerede bıraktığı da en çok tartışılan sorulardan biri olmuş durumda. Hedef kitleye ulaşmanın en önemli ve ana çaba olduğu bu noktada SEO ve web tasarımı arasında oldukça hassas bir denge bulunmaktadır. Başarı ise bu dengenin bulunması ile site trafiğinde görülecek artış ile kendini hissettirecektir. Uygun ve yeterli bir web sitesi tasarımına sahip olan bir şirket, marka kimliğine etkili bir şekilde ulaşabilir. Ancak, web tasarımı ile entegre edilerek yapılan SEO’nun, şirketin pazarlama çabaları için en etkili yardımcılardan biri olacağı gerçeği asla göz ardı edilmemelidir.

Şirketler, kullanıcıların sayısız nedenle çevrimiçi olduklarını, ürün ve bilgi aradıklarını ve işletmelerinin önemli bir varlığı yoksa, karmaşanın içinde kaybolacaklarını unutmamalıdır. Kullanıcılar bir satın alma işlemi gerçekleştirmeden önce araştırmalarını yaparken onlarca arama yaparlar. İşletmeler ise bu aramaların ilk sayfasında yer almıyorsa, kullanıcıların bu aramaları kabul etme şansı minimumdur. Bütün bunlar göz önüne alındığında her ne kadar web sitesine sahip olmak en önemli şey gibi gözükse de işletmenin daha karlı olmasına yardımcı olmak için belirli anahtar kelimeler aratıldığında sonuçlarda gözükebilmesi ve müşterilerine ulaşabilmesi asıl önemli olan maddedir. Potansiyel müşterisine ulaşamayan bir web site, işlevini yerine getirmeyerek, tek başına hiçbir işe yaramayabilir ve işletmeyi zarara dahi sokabilir. İşte bunun için bir web sitesi tasarımı yapılırken, arama motoru optimizasyonuna yani SEO’ya sahip olması oldukça önemlidir.

Web tasarımı ve SEO birlikte çalışır ve çoğu web tasarım firması, web siteleri tasarlarken SEO'yu entegre etmeyi seçer. İşletme sahiplerinin web tasarımında SEO'nun ne kadar önemli olduğunun ve tasarım sürecine kattığı değerin ve SEO ile uyumlu bir web tasarımının sitelerine daha fazla trafik çekebileceğinin farkında olmaları önemlidir. Bir web sitesi çekici ve göz kamaştırıcı olabilir, ancak arama motoru dostu değilse, büyük arama motorlarının içeriğine erişme yeteneğini kısıtlamış olurlar. 

Web sitenizin içeriğine arama motorları tarafından kolayca erişilemiyorsa, arama sonuçlarında üst sıralarda yer almaz. SEO'yu web tasarımınıza uygun şekilde entegre etmek, teknoloji, gezinme, bağlantı ve içerik gibi konuları içerir. İnsanlar arama yaptığında arama motoru sonuçlarının ilk sayfasında çıkmayan web siteleri, çevrimiçi kullanıcılar arasında yok olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, arama motorlarının sitenizi aynı anahtar kelimelerle ilgili diğer birçok siteden daha yükseğe yerleştirmesi için bir sitenin belirli anahtar kelimeler için üst sıralarda yer aldığından emin olunması gerekir. SEO ise bu bağlamda çeşitli faktörler içerir ve web tasarımında kritik bir rol oynar.

Sonuç olarak, web sayfalarındaki içerik, SEO başarısı için hayati önem taşır. Sitenin oluşturulma sürecinde, web tasarım firmasının işinizin neleri gerektirdiğinin farkında olması önerilir. Bu, anahtar kelime listelerinin, geliştirmenin ilk aşamalarında, siteyle ilgili bilgileri ararken kullanıcıların arama olasılığına göre seçilmesini mümkün kılar. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz