?>
Ankara Web Tasarım Firmaları Nelerdir ve Nasıl Seçilir?
  • Yayınlama Tarihi: 08/06/2022

Bir markanın veya kişinin dijital ortamdaki kimliği olan web siteleri, günümüz rekabet ortamında olmazsa olmaz iken güncelliklerini de her daim korumaları gerekmektedir. Hali hazırda beraber çalışmaktan memnun olduğunuz bir web tasarım ajansınız yoksa, aynı zamanda çevrimiçi kimliğiniz olan sitenizi oluşturmaya ve güncel tutmaya yardımcı olacak firmayı seçmenize yardımcı olacak tavsiyeler ve 2022 yılında Ankara da bulunan en iyi web tasarım firmaları için devam edelim.

Teknolojinin gelişmesi ile gün geçtikçe dijitalleşen insan hayatı, kişi veya şirket başta olmak üzere kim veya ne olursa olsun fark etmeksizin çevrimiçi varlığı her zamankinden daha önemli bir hale getirmiştir. Bu noktada sizleri en doğru şekilde yansıtabilecek bir web tasarım firması seçmek kritik önem taşırken aynı zamanda ulaşılmak istenen hedef kitleye erişim ve değer açısından da çok daha rahat ve hızlı bir şekilde ileri taşıyacak yegâne etkenlerden biridir. Biraz keşif çalışmasıyla başlayın. Bölgenizdeki web tasarım şirketlerini bulmak için örneğin ‘ Ankara web tasarım firmaları ’ diye aratarak; çevrimiçi arama yapın ve profesyonel meslektaşlarınızdan referans isteyin. Sektörünüzde olsun ya da olmasın, beğendiğiniz web sitelerinin bir listesini yapmaya başlayın ve favori sitelerinizi kimin oluşturduğunu öğrenin. Bu hem oluşturulmasını istediğiniz web sitenizin detayları içinde sizlere ilham olabilecek iken; oluşmuş ya da oluşacak fikirlerinizi web tasarım firması ile görüşürken kolaylıkla betimlemenize ve göstermenize yardımcı olarak; iki tarafın anlaşması ve istenilen sonucun alınması içinde önemli bir itici güç olacaktır.

Olası web tasarım firmalarının kısa bir listesini oluşturduğunuz da ise doğru bir ortak ile projeniz de bir sonraki adıma geçebileceğinize emin olmak için ise şu adımları izleyebilirsiniz:

Firmayı araştırın

Sitenizi oluşturmak için seçtiğiniz web tasarım firması şirketinizin geleceğini gerçekten elinde tutacaktır. Bu nedenle güvenilir ve web alanında kanıtlanmış bir uzmanlığa sahip bir şirket seçmek önemlidir. Web geliştirme, SEO ve dijital pazarlama gibi tasarım ve ilgili beceriler; ne kadar süredir iş yaptıklarını, hangi hizmetleri sağladıklarını ve ekip üyelerinin ne düzeyde deneyim ve belirli beceriler sunduğunu görmek için her potansiyel web tasarım ajansının web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Potansiyel ajansların kendi web sitesine bakın

Birçok web tasarım firmasının web sitesinde bir portföy bölümü bulunur, böylece çalışmalarından bazı örnekleri kolayca görebilirsiniz. Bu araştırmanız sırasında, geliştirdikleri web siteleri profesyonel görünümlü ve kullanımı kolay mı? Öne çıkan müşterileri büyüklük açısından sizinle karşılaştırılabilir görünüyor mu? Siteler kapsam olarak benzer görünüyor mu? Siteler, kendi siteniz için ihtiyaç duyacağınız işlevselliğe sahip mi? Gibi soruları kendi ihtiyaçlarınıza göre de şekillendirerek incelemek en doğru kararı vermenizde en büyük yardımcınız olacaktır.

 

Yaptıkları web sitelerinden bazılarına göz atın

Birçok web tasarım firmasının web sitesinde bir portföy bölümü bulunur, böylece çalışmalarından bazı örnekleri kolayca görebilirsiniz. Aşağıdaki soruları göz önünde bulundurarak bu örnekleri inceleyin: Geliştirdikleri web siteleri profesyonel görünümlü ve kullanımı kolay mı? Web sitesi tasarımları, stil açısından özgünlük taşıyor mu, yoksa bir şablondan oluşturulmuş gibi mi görünüyor? Öne çıkan müşterileri, boyut ve kapsam açısından sizinle karşılaştırılabilir görünüyor mu? Siteler, kendi siteniz için ihtiyaç duyacağınız işlevselliğe sahip mi? Sektörünüzde web sitesi örnekleri var mı?

Web siteniz için olmazsa olmazların bir listesini yapın

Temel gereksinimlere (örneğin WordPress deneyimi, duyarlı tasarım, üçüncü taraf sistemlerle entegrasyon yeteneği, çevrimiçi ödemeler veya kayıt gibi belirli işlevler vb.) ek olarak, elzem olmayan lakin olsa çok iyi olur dediğiniz şeyler için ikinci bir istek listesi oluşturun.

Öte yandan web tasarım ajansları ile görüşmeye başlamadan önce pazarlığa açık olmayanların bir listesinin olması, inceleme sürecini çok daha kolay hale getirecek, satış sürecinde herhangi bir önceliği unutmanızı önleyecek ve potansiyel müşteri listenizi her kutuyu işaretleyenlerle hızla daraltmanıza yardımcı olacaktır. Yüz yüze iletişim kurabilmek sizin için önemli ise listenizi bulunduğunuz konum veya şehir kapsamında daraltmanızda bir seçenek olabilir. Lakin yurt dışında yaşıyor olsanız bile günümüz teknolojisi sayesinde Ankara da bulunan bir web tasarım firmasından bile aynı belki daha bile fazla verimi almanızın hala mümkün olduğunu da unutmayın.

Bu doğrultu da son olarak projeniz hakkında konuşmak ve bir toplantı ayarlamak için bir ön görüşme yapın. Görüştüğünüz web tasarım firmasının sizin istek ve ihtiyaçlarınızı nasıl ele aldıklarını gözlemleyebilirsiniz. Örneğin, başka bir şehirde bulunduğunuz halde Ankara da bulunan bir web tasarım firması ihtiyaçlarınıza daha uygun gözüktüyse size sağladıkları erişilebilirlik seçeneklerini gözden geçirin. İşletmenize ve markanıza uygun bir web tasarım ortağı bulmak biraz zaman alır, ancak bir sözleşme imzalamadan önce ne kadar çok özen gösterirseniz, ajans ilişkisinden, web tasarım sürecinden o kadar memnun olursunuz. 

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz