?>
Wordpress Tabanlı Web Site Kullanmanın Avantajları Nelerdir?
  • Yayınlama Tarihi: 01/05/2022

Küçük kişisel bloglardan; Sony ve NBC gibi büyük şirketlerin karmaşık sitelerine kadar dünyada bulunan web sitelerinin yaklaşık üçte birine güç sağlayan WordPress, günümüzde en çok tercih edilen web sitesi oluşturuculardan biri haline gelmiştir. Peki bütün dünyada büyük firmaların bile tercihi haline gelen WordPress hangi avantajları sağlamaktadır ki günümüzün öncü platformlarından biri haline gelmiştir? 

Wordpress, kullanıcıların ücretsiz olarak indirip yükleyebileceği site oluşturuculardan ve içerik yönetim sistemlerinden yalnızca biridir. Ancak onu günümüzde kullanılan en popüler içerik yönetim ve web sitesi tasarım sistemi yapan yalnızca ücretsiz oluşu değil, sağladığı birçok benzersiz özellik ve avantajlarıdır.

Günümüzde yaygın olarak kullanılan web sitesi tasarlama platformlarının başında gelen WordPress, ücretsiz olmasının yanı sıra web sitelerine özel işlevsellikler sağlayacak sınırsız eklentiyle birlikte gelir. Bu eklentilerin tümü aynı zamanda bireysel olarak kullanıcıların ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilmektedir. Lakin ücretsiz olmasından bile daha önemli bir tercih sebebi olarak WordPress, rakip platformların aksine kullanıcılarına hiçbir kod veya programlama bilgisi olmadan hızlı bir şekilde site kurabilme imkânı sunmaktadır. 

Hem maliyetsiz hem de zamandan oldukça tasarruf edilmesini sağlayan WordPress, girişimciler ve şirketler için ürünlerini ve hizmetlerini sergilemek, arama motoru sıralamalarına yardımcı olmak ve potansiyel müşterilere kendilerini pazarlamak için ideal bir araçtır. Yazılı içeriğinizi paylaşmanıza, elektronik bir vitrinde ürün ve hizmet satmanıza ve hatta çalışmanızın fotoğraflarını ve videolarını paylaşmanıza yardımcı olur.

Öte yandan kullanımı basit ve pratik olduğu kadar; derin ve karmaşık olan birçok yöne de sahip olan WordPress, özellikle bir profesyonelin elinde saf güzelliğe sahip, bir o kadarda işlevsel bir alet olabilir. Lakin buna rağmen sağladığı en büyük avantajlardan bir diğeri kullanıcılar açısından kullanımının hala daha nispeten basit kalıyor olmasıdır. Örnek olarak kişisel olarak bir yarış arabasının verilmesi gibi düşünülebilir. Profesyonel bir sürücü direksiyonda iken aracı pistte çok daha hızlı sürebilirken; hevesli lakin amatör bir kullanıcının ellerinde o kadar olmasa dahi istenilen doğrultuda ve işlevsellikte kullanılmaya devam edecektir. İşte bu yüzden WordPress, hem bireysel hem profesyonel kullanım açısından da sağladığı birçok avantaj ve benzersiz özellik sayesinde en çok tercih edilen platformlardan biridir.

Bir başka avantaj olarak WordPress tabanlı oluşturulan siteler, arama optimizasyonu konusunda rakiplerine oranla oldukça yüksek sıralarda bulunmaktadırlar. Büyük ölçüde sürekli güncellendiklerinden ve WordPress'in kullanıcılarına içeriklerini SEO (arama motoru optimizasyonu) için optimize edebilecekleri eklentiler sunması ile anahtar kelimeleri için üst sıralarda yer alan içerikler sunma eğilimindedir. Aynı zaman da yine Google vb. arama motorlarında üst sıralarda yer almak için önemli faktörlerden biri olan mobil uyumluluğu sayesinde WordPress, yine SEO anlamında kullanıcısına büyük bir avantaj sağlayarak ön sıralara geçmektedir.

WordPress, sunduğu daha birçok avantajın yanı sıra aynı zamanda bir içerik yönetim sistemi yazılımı olduğundan, içerik yayınlamayı kolaylaştıran birçok özelliğe sahiptir. Bunlardan biri, herhangi bir zamanda herhangi bir cihazdan erişilebilen “yerleşik” bir blog özelliğidir; böylece web sitesine blog eklemek isteyen kullanıcılar ayrıca bir blog oluşturmak zorunda kalmazlar. Bu, bloglamayla ilgisi olmayan sitelerin bile güncelleme veya duyuru eklemek için blog özelliğini kullanmasını mümkün kılar. Sunduğu bütün bu etkili ve önemli avantajlar sayesinde WordPress, profesyoneller ve özel web tasarımı hizmeti sunan birçok dijital reklam ajansı ve web tasarım firmaları gibi benzeri işletmeler tarafından da sıklıkla tercih edilmektedir.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz