?>
Web Tasarımın Avantajları Nelerdir?
  • Yayınlama Tarihi: 09/07/2022

İnternet, yaşamımızı basitleştirerek erişilebilirliği hayallerimizin bile ötesine götürmektedir. Bu bağlamda günümüzde bir web sitesine sahip olmak, firmanız adına bir telefon numarası, ofis veya mağazaya sahip olmak kadar önem taşımaktadır. Web tasarımı ise bu noktada sahiplerine büyük avantajlar sunarak; sahip olduğu her bir detay ile rakiplerden sıyrılma imkânı tanımaktadır.

Web sitenizde sunacağınız tasarım sayesinde firmanız, işletmeniz, sunduğunuz hizmetler veya ürünler hakkındaki bilgiler; kullanıcı ve müşterilerinize direkt sizin tarafınızdan aktarılır. Eğer bir web siteniz bulunmuyorsa, işletmeniz henüz tam kapasitesine ulaşmamış demektir. Peki işletmeniz için web tasarımın avantajları nelerdir?

1- 7/24 Açık Online Ofis veya Mağaza

Bir web sitesine sahip olmak, müşterilerin size istedikleri zaman bulabilecekleri anlamına gelir. Web sitesi, kullanıcılara herhangi bir satın alma baskısı oluşturmadan hizmetleriniz ve ürünleriniz hakkındaki bilgilere ulaşma avantajı sağlarken; sahip olduğu tasarım sayesinde markanız ve ürünlerini çok daha çekici kılabilir.

2- Marka Bilinirliği

Web siteniz sayesinde markanızı daha geniş kitlelere duyurabilir, marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz. Yapılacak SEO çalışmaları sayesinde daha fazla potansiyel müşteriye erişim sağlayabilir ve arama sıralamalarında rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Bu bağlamda arama motorlarında üst sıralara çıkmak içinde oldukça büyük avantajlar sağlayan web sitesi tasarımı, insanların akıllarında kalıcı bir imaj yaratarak markanızın genişlemesine büyük katkılarda bulunabilir.

3- Maliyet Tasarrufu Sağlar

Web sitesi, reklam maliyetinden kira ve fatura maliyetlerinize kadar birçok alanda size fayda sağlamaktadır. Diyelim ki tekstil ürünleri satan bir firmasınız. Bir e-ticaret sitesi şeklinde oluşturulacak olan web sitesi tasarımınız sayesinde mağaza kiralamanıza gerek kalmadan online ortamda satışlarınızı gerçekleştirebilir, kira ve fatura masraflarından kurtulabilirsiniz. Bir diğer avantaj ise, mağaza vitrini için harcanacak olan efordan ve zamandan çok daha azını harcayarak çok daha çekici ve yaratıcı bir sanal vitrin oluşturarak müşterilerinizin ilgisini çok daha fazla çekebilecek ve ürünlerinizi çok daha çekici kılabileceksiniz. Öte yandan verebileceğiniz online reklamlar çok daha fazla insana ulaşırken; çoğu reklam çeşidine göre kat kat daha ucuza mal olacaklardır.

4- Müşterileriniz Hakkında Daha Fazla Bilgi

Web siteniz sadece müşterilerinizin sizi tanımasına değil; sizin de müşterilerinizi daha yakından tanımanıza olanak sağlar. Kullanıcıların sitenizin hangi kısımlarda daha çok vakit geçirdiği ve hangi kısımlarda gezindikleri hakkındaki verileri elde ederek, bu doğrultuda siteniz ve firmanız hakkında geliştirmeler yapabilir ve sürekli olarak ilerleyebilirsiniz.

5- Güvenilirlik

Günümüz modern dünyasında, herhangi bir saygın şirketin bir tür online varlığa sahip olması beklenmektedir. İnternet ortamındaki potansiyel müşteriler, iletişim bilgileri veya fiziksel adresi olmayan işletmelere güvenmekte zorluklar yaşamaktadır. Web sitenizin tasarımında yer alacak olan telefon numarası, mail adresi ve ofisinizin fiziksel konumu gibi bilgileri barından bir bölüm, sizi erişilebilir kılarak kullanıcıların size olan güvenini arttıracaktır. Aynı zamanda web sitenize online müşteri hizmetleri ve sıkça sorulan sorular (SSS) gibi eklemelerde bulunarak kullanıcıların sorularına anında cevap almasını sağlayıp, potansiyel müşterilerinizin size olan güvenini arttırmanız açısından oldukça önemli bir avantaj sağlamaktadır.

6- Büyümenize Yardım Eder

Saydığımız bütün maddeler doğrultusunda, profesyonelce ve markanızın amacına uygun tasarlanan bir web sitesine sahip olmak oluşumunuzun büyümesindeki en önemli unsurlardan biridir. Web sitenizin sağladığı avantajları doğru kullanarak tasarruf sağladığınız kaynakları daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarlanırken müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri, Kurumsal Kimlik Oluşturma ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz