?>
Web Tasarım Süreçlerinde Nelere Dikkat Edilir?
  • Yayınlama Tarihi: 07/07/2022

Teknolojinin her geçen gün geliştiği, insanların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda evirildiği günümüzde web sitesi kullanmak bütün işletmeler için günden güne bir seçenekten çok daha da zorunluluk haline gelmektedir. Dijitalleşen dünya sayesinde insana ulaşmak her ne kadar artık çok kolay bir hale gelmiş bile olsa en sağlıklı ve rahat yoldan hedeflenen kitleye ulaşmak için yine de web sitenizin tasarım süreçlerinde dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta bulunmaktadır. 
Web sitesi olmayan bir işletme, potansiyel hedef ve müşteri kitlesine ulaşmak adına büyük zorluklar çekecektir. İşletmeler, web siteleri sayesinde daha fazla insana ulaşabilir; markalarının amaç ve tanıtımını kendi istekleri doğrultusunda müşterilerine aktarabilir ve sunduğu mal veya hizmetlerin satışını yapabilmektedir. Ticari alanda bu kadar yol kat etmeyi sağlayabilecek bir web sitesi tasarlarken ise dikkat edilmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Dikkatle ve titizlikle hazırlanan bir web sitesi;

-        Arama sıralamalarında sizi ve markanızı üst sıralamalara taşıyarak rakiplerinizin önüne geçirir ve bu sayede daha fazla insana ulaşmanızı sağlar.

-        Kullanıcıların, markanız veya hizmetleriniz hakkındaki sorularını kolay bir yoldan cevaplandırmanıza olanak sağlar.

-        Markanızın uluslararası bir statü kazanmasına, daha profesyonel ve güvenilir görünmesine imkân tanır.

Web tasarım sürecinde ilk olarak belirlenmesi gereken şey domain yani alan adıdır. Uygun ve akılda kalıcı bir domain seçmek insanların zihninde yer eder ve firmanızın markalaşmasında büyük rol oynar.

Temiz ve Kullanıcı Dostu Bir Web Tasarımı Oluşturun

Markanız ne kadar başarılı olursa olsun, dağınık ve karmaşık bir web sitesi kullanıcılarda markanızın başarısız ve kötü olduğu algısını yaratacaktır. Bu yüzden sitenizin tasarımının basit ama aynı zamanda ilgi çekici olmalıdır. Kullanıcıların ilgisini dağıtacak yoğunluktaki görsel ve metinlerden kaçınılarak kullanıcı tecrübesini iyi yönde etkilemek hedeflenmelidir. Kullanılan fontlar birbirleriyle uyumlu, okunabilir ve sitenin tasarımına uygun boyutlarda olmalıdır. Kullanılan görsellerin ve web sitesi tasarımındaki renklerin karmaşık olmaması, göz yormaması ve birbirleriyle uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Ziyaretçilerin istediklerine kolaylıkla ulaşması, kullanıcı tecrübesini iyi yönde etkileyerek sitenin trafiğini arttırmakta ve olumlu şekilde geri dönüşler sağlamaktadır. 

Web Site Tasarımının Responsive Olmasına Özen Gösterin

Cep telefonu ve tabletler gibi mobil cihazların kullanımında teknolojinin gelişmesiyle birlikte her geçen gün artmaktadır. Kullanıcıların çoğunluğu daha kolay ve daha pratik olduğunu düşündükleri için web sitelerine telefonlardan erişim sağlamaktadır. Mobil cihazlara uyumlu (responsive) web sitesi tasarımları; cep telefonu ve tablete göre şekil değiştirerek kullanıcı deneyimini yukarılara taşımaktadır.

SEO

Google, yandex ve bing gibi arama motorlarının kendilerine ait analiz algoritmaları bulunmaktadır. Bu algoritmalar web sitelerini içerik, tasarım ve kodlama alanlarında karşılaştırarak; kullanıcılara kolaylık sağlayan sitelerin üst sıralarda görünmesini sağlamaktadır. Web sitesi tasarım sürecinde oluşturulan kodların düzgün ve hatasız olması, sitenin hızlı olması ve benzer birkaç başlık altında web sitenizin SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) uyumlu olmasına dikkat etmek yine markanızın ve sizin yararınıza olacaktır.

 

Kurumsal Kimliğinizle Bağlantılı Web Tasarımı

Web tasarımı sürecinde her ne kadar kişisel zevklerinizi yansıtmak isteseniz de sektörde ciddi olduğunuzu ve profesyonelliğinizi kusursuz bir şekilde yansıtabilmek adına; kurumsal kimliğinizdeki renkleri, fontları, antetli kağıtlarınızı ve logonuzu tasarımınıza entegre etmeniz gerekmektedir.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve web sitesi tasarım sürecinde müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri, Kurumsal Kimlik Oluşturma ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz