?>
Web Sitesinde Mobil Uyumluluk Neden Önemli?
  • Yayınlama Tarihi: 08/08/2022

Tüm dünyada mobil üzerinden internet erişiminin bilgisayara oranla çok daha yaygın olduğunu biliyor muydunuz? Günümüz teknoloji çağında artık her şey bir tık uzağımızda. Market alışverişlerinden kıyafet alışverişlerine, doktor randevularından seyahat planlamalarına kadar, her şey mobil cihazlar üzerinden yapılıyor. Bu yüzden çoğunluk bir kitle, kolay ve pratik olması nedeniyle internet erişiminde daha çok mobil cihazları tercih ediyor. Bu veriler doğrultusunda  web sitenizin mobil uyumlu olmasının önemi, sizi daha fazla insana ulaştıracak ve kazancınızı arttıracak olmasıdır. Peki sizin web siteniz bu akışa ne kadar uygun? Eğer bu düzen ve akışta yer almak ve markanızı büyütmek istiyorsanız, web sitenizin mobil uyumluluğu olması şart. Markanız, daha çok insana ulaşmayı, tanınmayı ve dijital dünyanın tüm avantajlarından yararlanmayı hak ediyor!

Mobil Uyumlu Web Sitesi Nasıl Çalışır?

Mobil internet kullanımının bilgisayara oranla çok daha yaygın olduğunu belirtmiştik. Eski dönem web siteleri, mobil uyumluluk içermediğinden mobil kullanıcıları tarafından tercih edilmiyor. Çünkü mobil uyumlu olmayan web siteleri, bilgisayar hedefli tasarlandığından dolayı mobilden erişimle hatalar verebiliyor. Fakat mobil uyumlu web siteleri, akıllı telefon ve tabletlerin ekran boyutlarına duyarlıdır. Bundan dolayı, andrioid veya ios fark etmeksizin açılan her ekranda sorunsuz bir şekilde görüntülenir. Bu yüzden bir web sitesindeki mobil uyumluluk, site akışını hızlandırarak markaları büyük kitlelere ulaştırıyor.

Mobil Uyumlu Web Sitesi Arama Motorlarında Avantaj Sağlar mı?

Google başta olmak üzere tüm arama motorları, mobil uyumlu web sitelerini daha çok öne çıkarıyor. Bu durum mobil uyumlu web sitelerin aynı sektördeki diğer web sitelerine göre SEO açısından büyük avantaj sağlıyor.

Sosyal Medyadan  Mobil Uyumlu Web Sitelerine Trafik Çekmek Mümkün Müdür?

Günümüzde sosyal medya, artık insanların hayatlarının en önemli parçası haline geldi. Bundan dolayı sosyal medya, kitle oluşturmak adına markalar için etkin bir yoldur. Fakat bu kitlenin markaya sağlayacağı asıl fayda, web sitesindeki trafiğidir. İşte tam bu noktada, mobil uyumlu web siteleri etkin bir rol oynuyor. Algoritmalara göre sosyal medyadan mobil uyumlu web sitelerine trafik çekmenin çok daha etkili olduğunu görülüyor.

Şimdi Harekete Geçme Zamanı!

Vakit geçiyor, teknoloji durmak bilmiyor! Şimdi markanızı, bu dijital akışın bir parçası yapmanın tam zamanı! Çağı yakalamak ve web sitenizi mobil uyumlu hale getirmek için Mikroarea’nın 10 yılı aşkın tecrübesine güvenin. Bilgi ve iletişim için buraya tıklayın.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz