?>
Logo Tasarımı Nedir?
  • Yayınlama Tarihi: 08/06/2022

Logo tasarımı, kurum, kuruluş veya kişisel bir oluşum için dijital olarak tasarlanan imge, rakam, görsel ve çeşitli şekillerle oluşturulan görsellerdir. Logo tasarımı, şirketinizin yapısını, özelliklerini ve imajını temsil eden özelliklerin tümü olan kurumsal kimliği oluşturma açısından kilit rol oynar.

  Logonuz ne kadar özel ve akılda kalıcı olursa markanız ve/veya ürünleriniz geniş piyasalarda sizi rakiplerinizden daha çok öne çıkaracaktır. Logo kavramı içerisine dahil olan 2 ana başlık vardır.  Bunlar Amblem ve Logo tipi olarak adlandırılır.

Amblem: Logoyu da içerisinde bulunduran sayılar, harfler, çizgi ve/veya görüntüler yardımıyla ortaya çıkarılan simgedir.

Logo tipi: Firmanızın veya markanızın yazılış şekline göre yazı tiplerinin farklı şekillere dönüştürülmesiyle oluşturulan bir logodur.


İyi Bir Logo Tasarımı Nasıl Olmalı?


İyi bir logonun özelliklerini sıralarken aslında birçok teknik detay var. Ancak biz daha temel özelliklerden bahsederek iyi bir logo nasıl olmalıdır sorusuna yanıt vereceğiz.

- Logo tasarımında kullanılan minimal görseller ve basit yazı tipleri ile logonuzu gören herkesin, logonuzu marka bazında tanımlamasını kolaylaştırabilirsiniz. Ancak kullanılan yöntem ve grafik öğelerin kurumsal kimlik imajına uygun olması gerekir.

- Logonuz diğer kuruluşları anımsatmamalıdır. Diğer kuruluşları andıran logolar kurumsal imajınıza ciddi şekilde zarar verebilir. Bu nedenle logo tasarımınızın yazı tipleri ve görsel unsurları hedef kitleniz için özgün ve çekici olmalıdır.

- Basit bir logo tasarımı istiyorsanız, renklerin birbiriyle uyumlu olduğundan emin olun. Bu nedenle abartı ve karmaşıklıktan kaçınmak için logonuz için en fazla üç renk kullanmalısınız. Etkileyici bir sembol hazırlayarak da düzgün bir görüntü oluşturabilirsiniz.

- Logo tasarlarken öncelikle boyutları belirlemeniz gerekir. Bazı logolar web sitesi ve benzeri dijital ortamlarda kullanılırken; bazıları afiş, tabela, tabela vb. yüzeylere yerleştirilebilir. Bu nedenle çözünürlük ayarlarının uygulama alanına göre ayarlanması önemlidir.

- Yazı tipinin okunması kolay olduğundan emin olun. Markanızın misyon, vizyon ve kimliğini yansıtan yazı tiplerini seçerek; logo tasarımınız sayesinde hedef kitlenize istediğiniz mesajı daha net iletebilirsiniz.

 

Logo Tasarımı Neden Çok Önemlidir?

Logo tasarımı, kurumsal kimliğinizin temelidir. Firmaya yüklenen algılar öncelikle logo faz renkleri, amblemler gibi görsel unsurlar için planlanır. Logo, şirket imajınızın hızlı bir görsel temsilidir ve size zaman kazandırır. Aynı zamanda hizmet ve ürünler hakkında gerekli bilgileri kısa süre içerisinde sağlar. Logo tasarımı sayesinde şirketiniz hakkında en fazla bilgiye en kısa sürede ulaşılabilirken; aynı zamanda şirketin ruhunu yansıtır ve gösterir. Etkileyici rengi ve deseni ile ürünlerinizi yansıtması sağlanabilir. Örneğin Ankara adına tasarlanacak bir logoda 'A' harfi ile harmanlanabilecek, şehre özgü olguların görselleriyle ve renkleriyle desteklersek, logonuzu gören her bireyin aklında Ankara şehri ile bağdaşacak noktalar oluşturulabilmesi mümkün.

Bu bağlamda en önemli faktör olan ajans seçiminde, öncelikle müşterinin ne istediğinin anlaşılması ve müşterinin ihtiyaçlarına en çok cevap verebilecek tasarımın oluşturulması gerekmektedir. Mikroarea ise 2010’lu yıllardan itibaren Ankara başta olmak üzere bütün Türkiye de bir dijital reklam ajansı olarak sektörünün ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına Web Tasarım Hizmetleri, E-Ticaret Hizmetleri, Dijital Reklam Hizmetleri ve Sosyal Medya Danışmanlığı gibi birçok dijital çözüm hizmetlerini müşterilerine sunmaktadır.


Diğer Blog Yazıları

Wordpress Web Sitesi Tasarımına Uygun Site Türleri
  • 30/05/2024

Wordpress Web Sitesi Tasarımına Uygun Site Türleri

WordPress, dünya çapında milyonlarca web sitesi için tercih edilen bir içerik yönetim sistemi

Devamını Oku
Profesyonel Ankara SEO Ajansı Sizlere Hangi Hizmetleri Sunmalı?
  • 25/05/2024

Profesyonel Ankara SEO Ajansı Sizlere Hangi Hizmetleri Sunmalı?

Profesyonel bir Ankara SEO ajansının sunması gereken hizmetler, teknolojik gelişmeler ve arama

Devamını Oku
En İyi SEO Hizmeti İçin Ankara SEO Uzmanları İle Çalışın
  • 20/05/2024

En İyi SEO Hizmeti İçin Ankara SEO Uzmanları İle Çalışın

SEO, web sitenizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlamak için kritik

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz