?>
Web Site Panelleri Neden Kullanıcı Dostu Olmalıdır?
  • Yayınlama Tarihi: 03/08/2022

Web site paneli, kullanıcının tasarımcıdan bağımsız olarak ve kod bilgisine gerek duymadan site içinde birtakım değişimler yapabildiği alandır. Panel tasarımına ve erişilebilirlik seçeneklerine bu durum değişmekle birlikte birçok işlem, kodlama ya da tasarım hususunda fikir sahibi olmadan kolay bir şekilde yapılabilir. “Web site panelleri neden kullanıcı dostu olmalıdır?” sorusunun yanıtı burada saklıdır. Kullanıcının kendi web sitesinde hareket alanı olması gerekir. Tasarımcıdan bağımsız olarak hareket edebilmek, kullanıcılara zaman ve iş verimliliği açısından avantaj sağlar. Fakat birçok kullanıcı, web site içi nasıl hareket etmesi gerektiğini doğal bilmez. İşte tam da bu noktada web site panelinin kullanıcı dostu olması büyük avantajdır.  Kullanıcı dostu web site paneli, kullanıcının teknik bilgisinin hiç olmadığı düşünülerek yapılmalıdır. Böylece mümkün olduğunca basit ve herkesin kullanabileceği panel oluşturulur.

Kullanıcı dostu web site panelinin oluşturma süreci sadece basit ve kolay kullanılabilir bir yapı oluşturmaktan ibaret değildir. Aynı zamanda oluşturulan web site panelinin ne şekilde kullanıldığı, ara yüzü, kullanım teknikleri ve daha pek çok bilgi tasarımcı tarafından kullanıcıya anlatılmalı ve uygulamalı bir yöntemle öğretmelidir. Ön bilgiye sahip olan kullanıcılar, web site panel kullanımından çok daha fazla verim alırlar. Bu sayede kullanıcı, sitede içinde rahatlıkla değişim ve güncelleme yapabilir.

Kullanıcı dostu web sitesi panellerin özelliklerini özetleyecek olursak;

  • Bu paneller oldukça basit bir ara yüze sahiptir. Kullanıcı tek bir tıkla panel üzerinde web sitesi için istediği değişikliği yapabilir ve kolay yolla işini halledebilir. Karmaşık ve zor bir ara yüze sahip olan panellerin ise kullanıcı dostu olma ihtimali maalesef mümkün değildir.
  • Kullanıcı dostu web site panellerin öteki özelliği ise sade yapıda olmalarıdır. Bu durumda işe yaramayan gereksiz butonlar, herhangi bir anlamı olmayan eklentiler bu tarz  panellerde bulunmaz. Kullanıcılar, yapmak istedikleri işlemlerin yöntemini kolayca bulabilirler.
  • Kullanıcı dostu web site panelleri yalın bir dile sahiptir. Teknik dil içermez. Bu nedenle kullanıcılar, hangi butonla hangi işlemi yapabileceğini rahatlıkla kavrar.

 


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz