?>
Özel Yazılım Web Siteleri ile WordPress Web Sitesi Arasındaki Farklar Nelerdir?
  • Yayınlama Tarihi: 05/08/2022

Her şeyin dijitale dönüştüğü günümüzde marka ve şirketlerin piyasada yerini ve gücünü koruyabilmeleri veya kendilerine yer edinebilmeleri için iyi bir web sitesi kurmak oldukça önemli. Marka ve şirketleriniz hangi sektörde olursa olsun eğer web siteniz sağlam bir alt yapıya ve görünüşe sahipse,  her zaman bir adım öndesiniz demektir. Bu noktada, web sitesi kurmak isteyen şahıs ve şirketlerin karışısına yaygın olarak iki farklı seçenek çıkmaktadır: Özel yazılım web siteleri ve WordPress web sitesi.

Ülkemizde ve dünyada birçok kurumsal web sitesi dahil büyük siteler WordPress sistemini kullanmaktadırlar. Wordpress, web sitesi kurmak için yazılım bilmeye ve dahi web sitesi tasarımına dair herhangi bir bilgiye gerek kalınmadığı bir web sitesi oluşturucusudur. Özel yazılım web siteleri ise hazır şablon veya içeriklerden bağımsız; marka ve şahısların özel olarak ihtiyaç ve beklentilerinin karşılanabileceği, özgürce oluşturulabilen web siteleridir. Bu yüzden özel yazılım web sitelerin de tercih edilme oranı oldukça yüksektir.

Özel yazılım web siteleri ile WordPress web sitesi arasındaki farklara gelecek olursak;

  WordPress web siteleri, hazır altyapılardan ve tasarımlardan oluştuğu için yazılım bilgisine sahip olunmasına gerek kalmadan web siteleri kurulabilir. Böylece site kurulumu kısa sürede gerçekleşerek zaman kazandırır ve paradan tasarruf edilmesini sağlar. Özel yazılım web siteleri ise marka ve şirketlerin ihtiyaç ve beklentilerine dair oluşturulan web siteleridir. Bu noktada her ne kadar WordPress zaman ve maliyet açısından daha çekici gelse de hazır altyapılar nedeniyle marka ve şahısların ihtiyaçlarını yüzde yüz karşılayamaz. Web siteleri, dijitalleşmiş dünyamızda markaların bayrağıdır. Marka kimliğini ve değerini yansıtmalıdır. Bu noktada da biricik ve özgün olmalıdır. Özel yazılım web siteleri, WordPress gibi pratiklik vadedemese de WordPress web sitelerine göre özgün olmayı vadeder.

ü  Özel yazılım web sitelerinde, önemli bir nokta site haritası dosyasını doğru oluşturmaktır. Yazılımcılar bu noktada bazen yetersiz kalabilir. Fakat WordPress altyapısında bu önemli dosya otomatik oluşur, içerik eklendikçe veya silindikçe güncellenir.

ü  Eğer hedefte çok fazla öğesel değişiklik gerektirmeyen bir web sitesi varsa, özel yazılım web sitesi SEO açısından daha faydalıdır. Gereksiz hiçbir kod bulundurmayan, yalnızca marka ve şahıslar için tasarlanmış özel altyapıya sahip bir web sitesi, WordPress altyapısına göre daha hızlı çalışacak ve SEO çalışmalarında avantaj sağlayacaktır.

ü  WordPress web siteleri, sitesnin yönetiminde alan sahibi olmak isteyen kişilerce avantajlıdır. Örneğin kişi istediği an blog içeriklerini anasayfaya ekleyebilir, istediği zaman da kaldırabilir. Fakat özel yazılım web sitelerinde, genellikle bu kadar çok detaylı bir yönetim alanına sahip olma imkanı sunulmaz.

ü  Hız konusunda doğru bir hosting hizmeti ve doğru bir yapılandırma elde edilirse özel yazılım web sitesi, wordpress ile hazırlanandan bir adım önde olacaktır. Ancak bu, wordpress web sitesinin daha yavaş olacağı anlamına gelmez. Doğru tema ve eklentileri kullanıldığı takdirde, Wordpress ile web verilerinde yüksek not alan bir siteye sahip olunabilir. Bu durumda ikisinden birini seçmek için, marka ve şahısların ihtiyaçları söz konusudur. Eğer az içerikli bir web sitesi düşünülüyorsa özel yazılım, çok sayıda içerik barındıran site düşünülüyorsa Wordpress’i seçmek daha doğru olacaktır.


Diğer Blog Yazıları

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri
  • 05/04/2024

Ankara Web Tasarım Projelerinde Sık Yapılan Hatalar ve Çözümleri

Ankara'daki web tasarım projelerinde dikkat edilmesi gereken önemli noktaları ve sıkça

Devamını Oku
Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı
  • 04/04/2024

Ankara Joomla ve WordPress Site Tasarımı

Ankara'da Joomla ve WordPress kullanarak site tasarımı yapmak, işletmelerin ve bireysel

Devamını Oku
WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?
  • 29/03/2024

WordPress Site Yapımı Ne Kadardır?

WordPress ile bir web sitesi oluşturmanın maliyeti, projenin ölçeği ve ihtiyaçlarına göre

Devamını Oku

GELİN, BİRLİKTE
İŞİNİZ İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETELİM

Markalarımızın hedefleri doğrultusunda projelerine çözüm üretiyor ve müşteri memnuniyetini, değerlerimizin en üstünde tutmaya çalışarak, başarıyı somut kılmayı hedefliyoruz